Gerendás Péter arcai - koncert

Pályafutását 18 éves korában kezdi a “Los Pachungos” dél-amerikai zenészekből álló zenekarban. 2 évvel később megalapítja első saját zenekarát “Láma” néven. Eközben rendszeresen fellép más előadók kísérőjeként, később vendégeként. Ezalatt elvégzi a Konzervatórium jazz-ének szakát. 

1983-ban az LGT-vel turnézik session zenészként, a zenekar másfél hónapig tartó angliai koncertkörútján. 1983-87 között Norvégiában egy vendéglátó zenekarban játszik. Hazatérése után szóló pályára lép.

1988-ban "Hóból vagyok" című dalával megnyeri a Magyar Televízió Dalversenyét.

Szerzőként is egyre többen megismerik. Bródy Jánossal rendszeresen ír közös szerzeményeket Koncz Zsuzsa lemezeire, Zorán albumain Dusán szövegeivel jelennek meg dalai. 2017-ben Wolf Péterrel egy teljes lemezt készítenek közösen. Számos hazai művésszel, zenekarral dolgozott már együtt dalszerzőként, szövegíróként vagy vendégként.

Örömmel áll színpadra külföldi művészekkel is. 2003-ban a Kongresszusi Központban rendezett George Harrison emlékkoncertjén Joan Faulkner volt a vendége, 2012-ben Moran Magal izraeli énekesnővel adott több koncertet az országban.

40 éves pályafutása alatt rengeteget zenélt külföldön is: 4 évig Norvégiában vendéglátózenekarban, később hónapokig Spanyolországban, Amerikában, az Adriai- tengeren és a Karib –tenger térségében.

Zenei pályafutása mellett színházi előadásokban is láthattuk már. Több musical zenéje is az ő nevéhez fűződik, de emellett irodalmi esteket is tart, ahol híres költők általa megzenésített verseiből állítja össze műsorát.

1988 óta működik saját zenekara. Zenéjét leginkább a lírai-, latin- és rock dallamok jellemzik, de közel áll hozzá a jazz is. Koncertjei során különböző méretű zenekari felállások kísérik. Láthattuk már vonósnégyessel, szimfonikus nagyzenekarral, vagy fúvósokkal és dél-amerikai ütősökkel kiegészített latin zenekarban. Egyedül is gyakran áll színpadra, ahol akusztikus gitárral ad egész estés koncertet.

9 gyermeke közül hárommal családi zenekari felállásban is gyakran koncertezik, mely érdekes színfolt a hazai és a nemzetközi zenei palettán.

Pályafutása alatt 17 lemeze jelent meg, számos hazai és külföldi fesztiválon, rendezvényen láthatta már őt a közönség. Saját szerzeményei mellett külföldi dalok is szerepelnek repertoárjában. 2016-ban Bob Dylan dalaira írt magyar szöveget és állította színpadra a hazai közönségnek.

Koncertjeit mindig nagy szeretettel fogadja a közönség. Különleges virtuóz zenei játéka mellett közvetlen és humoros előadásmódja magával ragadja a hallgatóságot.