Wallenberg Kocka-projekt - kiállítás

wallenberg_slider

Diákok alkotásai emberi jogokról és egyenjogúságról

A Wallenberg Kocka-projektet, amely Svédországból indult 2014-ben, Svédország Nagykövetsége és a Raoul Wallenberg Akadémia szervezi.
A program célja, hogy a diákoknak ismereteket nyújtson az emberi jogokról és egyenjogúságról, valamint megmutassa, hogy mindannyian felelősek vagyunk egymásért, tehetünk azért, hogy jobb világban éljünk.
A kockákban - mint kicsi, 2x2 méteres kiállítóhelységekben - a diákok kreatív módon mutatnak be az ENSZ által megfogalmazott 30 alapvető emberi jog közül egyet.
A svéd iskolákon kívül minden évben más országok diákjai nyerik el részvétel jogát. A kockákat Stockholmban állítják ki. A kiállítás után leszedik a műveket, hogy a kockák, immár üresen, új gyerekcsoportok alkotásainak adjanak teret.
Tavaly, a Lauder Iskola volt az egyik magyar résztvevő. Mi lauderesek - a Svéd követséggel egyetértésben – úgy gondoltuk, hogy nem szabad veszendőbe menni a sok alkotásnak, állítsuk ki a különböző országokból összegyűjtött műveket! A Csányi 5, a Zsidó Kultúra Háza pedig otthont adott ennek a nemzetközi kiállításnak. Köszönet érte!

Az esemény ingyenes.

A kiállítás április 14-ig tekinthető meg nyitvatartási időben